Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömmen om jul slår in i kväll

I kväll kan man se musikalen Drömmen om jul i pingstkyrkan i Pålsboda klockan 18. Ella Stråt, 8 år, spelar fåraherdens dotter i uppsättningen.– Jag tror att folk kommer tycka att musikalen är bra, säger hon.

Annons
Kameler. Maud Reinwalds har använt stommar till sorgekransar när hon har sytt kamelkostymerna. Från höger: Johanna Henriksson, Htee Sae Ywa Shee och Julia Day.

Josef, Maria och Jesusbarnet. Ett stall, tre får och en åsna. Berättelsen om kejsar Augustus skattskrivning och jesu födelse har gjorts i många olika tappningar, så även denna gång.

En svängig julmusikal med en annorlunda ramberättelse utgör pingstförsamlingens föreställning Drömmen om jul som går av stapeln i kyrkan i kväll.

Maud Reinwalds, pastorsfru i församlingen, är den som har tagit initiativet till musikalen.

Rollerna spelas till stor del av de barn och ungdomar som med Röda korsets hjälp har kommit till Sverige och församlingen i Pålsboda från Burma. Några av barnen kom för bara två år sedan.

– Musikalen är ett jättebra sätt för barnen att lära sig svenska, och de älskar verkligen att sjunga. Det ligger i deras natur, säger hon.

Maud har gjort flera resor till Thailand och sett de flyktingläger som barnen kommer ifrån. Hon var där senast i fjol.

– När man har varit där och sett hur de har haft det så blir man bara ännu mer engagerad, säger hon.

Idén fick Maud från hennes sonhustru, Maria Reinwalds, som är med i pingstförsamlingen i Smyrna i Göteborg och som har skrivit musikalen. Hon skickade över manus, tips på rekvisita och inspelningar från Smyrnas symfoniorkester, och på den vägen bar det.

– Jag har sytt kostymer och fixat nothäften. Till kamelkostymerna har jag använt stommar för sorgekransar som jag har köpt i en blomsteraffär. Det har varit mycket jobb, men det har varit kul, säger hon.

I påskas gjordes en liknande musikal i församlingen som gav mersmak.

– Barnen tände till direkt, de bad om att få göra om det till jul. Och eftersom barnen så gärna ville det så ville jag också.

Förutom de barn och ungdomar som kommer från Burma är flera av församlingsmedlemmarnas barn med i kören som bildades i februari i år. Engagemanget har varit stort sedan repetitionerna inför julspelet började i mitten av september.

– De verkar tycka att det är så roligt, det blir som en fest i hela församlingen, säger Maud.

Föreställningen kommer att hållas i pingstkyrkan i Pålsboda i kväll klockan 18. Det kostar ingenting att gå in och församlingen bjuder på fika.

Vill man bidra med en slant i stället för entréavgift finns en insamling till förmån för katastrofen i Filippinerna som man kan skänka till.

Om allt går som Maud Reinwalds vill så blir det en repris på påskmusikalen nästa år igen.

Solist. Htee hsae mae ywa sjunger ett rockigt solo som kejsar Augustus.
Initiativtagare. Maud Reinwalds.

Mer läsning

Annons