Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldsjäl som har svårt att tända på sport

Hon brinner bäst i Örebro län. Engagemanget i Sköllersta IF gav Petra Almlöf utmärkelsen Årets eldsjäl.

Annons
Engagerad. Efter fotbollssäsongen är tempot lite lugnare på Sköllervallen och för Petra Almlöf, Sköllersta IF. Bild: JAN WIJK

Det var i samband med Regionförbundets sammanträde i förra veckan som föreningen Lokal utveckling och social ekonomi, L, delade ut utmärkelsen. Hon fick en blombukett, en specialdesignad ljusstake och så inte minst äran.

Petra säger att hon är hedrad över utmärkelsen, men vill gärna dela med sig.

– Jag känner mig jätteglad och det känns som att jag har hamnat i fint sällskap, men jag tycker att vi är många som brinner, både här i föreningen och på andra håll. Det var i samband med sista seriematchen för Sköllersta IF:s seniorlag som en kollega i föreningsstyrelsen berättade att Petra var nominerad till priset.

– Jag blev lite chockad. Jag tycker ju inte att det jag gör är så märkvärdigt. Jag gör en del saker som behöver göras.

Men en titt i backspegeln visar att det nog fanns goda skäl för nomineringen. Som ung spelade Petra fotboll i Sköllersta IF. I tonåren tränade hon ett tjejlag och tog hand om barngymnastiken.

Efter en del år i Örebro med studier och jobb återkom hon till Sköllersta och blev ganska raskt engagerad i Folkets hus.

– Den föreningen fick min tid i fem år och när den lades ner så gick jag med i Sköllersta IF i stället.

Där var hon först kassör, sedan kanslist och är numera ordförande – den första kvinnan på posten.

Trots det långa engagemanget noterar hon att hon nog egentligen inte är så värst sportintresserad. Hon kallar sig själv en social motionär och är med i gympapassen föreningen arrangerar.

– När jag går på fotboll här så vet jag oftast hur matchen slutade, men det är inte troligt att jag såg målen för då pratade jag med folk.

Så engagemanget gäller egentligen Sköllersta som bygd och då är idrottsföreningen med 400–500 medlemmar en bra arena att verka på.

– Föreningslivet behövs ju i samhället, konstaterar Petra.

Hennes uppdrag som ordförande är att ge bra förutsättningar för spelare och ledare att göra något bra för Sköllersta. Och i det sammanhanget är kanske inte utmärkelsen Årets eldsjäl det viktigaste.

– Det bästa kvittot på att jag gör ett bra jobb är om medlemmarna är nöjda.

Mer läsning

Annons