Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ellen till jättetävling

I helgen som kommer tävlar Ellen Mattsson från Stocksäters IF på Världsungdomsspelen. 17-åringen är regerande svensk mästare på 300 meter häck i sin åldersgrupp och hoppas få tävla i Finnkampen i höst.

Annons
Finslipar formen. Stocksäters löpartalang Ellen Mattsson finslipar häckteknik och instrueras av sin tränare Börje Nordin.

Ellen Mattsson ska springa tre distanser på tävlingarna i Göteborg, ett jättearrangemang med tusentals deltagare från hela världen. 200 och 400 meter slätt och paradgrenen 300 meter häck står på det digra programmet.

– Det är roligt att variera sig, 200 meter är kul att springa eftersom det inte är något problem att orka hela vägen, säger Ellen.

Det är just på 200 meter som hon gjort sitt bästa resultat hittills i år. I Jönköping strax innan Midsommar sprang hon på 25,68, en tid som placerade henne som tvåa i årsstatistiken i sin åldersgrupp.

Musik vid sidan av idrottenEllen har tränat friidrott sedan hon gick i fjärde klass, ungefär sex år. Till hösten ska hon börja andra året på naturestetprogrammet med musikinriktning på Alléskolan. Och vid sidan av friidrotten blir det mycket musik för Ellen.

– Jag sjunger i kör och spelar lite piano. Tidigare spelade jag fiol också.

Men numera tar friidrotten mycket tid för Ellen, som tränar fem gånger i veckan. Hennes tränare Börje Nordin tillhör egentligen grannklubben Åsbro GoIF, men han tränar även Ellen och flera andra löpare i Stocksäter.

Småklubbar samarbetar– Vi småklubbar här i Närke samarbetar mycket när det gäller såväl träning som arrangemang, säger Börje.

Ett exempel på det är vinterns inomhus-SM i den nya friidrottshallen i Örebro, som de båda sydnärkeklubbarna arrangerar tillsammans med KFUM Örebro och Glanshammars IF. Och där räknar Börje Nordin med att Ellen ska vara med.

– Det är ju senior-SM, men det kan vara en nyttig erfarenhet att tävla mot de bästa i Sverige.

Mer läsning

Annons