Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emelie Jansson tog SM-silver

Förra helgen arrangerades Svenska Mästerskapen för fjordhästar utanför Nyköping. Emelie Jansson från Sköllersta tävlade med hästen Hannibal och kammade hem en silvermedalj i hoppning.

Annons

Grattis! Hur känns det?

– Riktigt kul! Vi gjorde debut i SM 2010 och har sedan dess försökt få medalj. I år kändes det extra kul för det var rekordmånga deltagare och ett riktigt bra startfält.

Hur har vägen mot medalj sett ut?

– Jag har haft Hannibal sedan januari 2007. Först 2009 fick jag veta att det finns SM för fjordingar. Jag rider i stort sett varje dag, men tränar hoppning ungefär en gång per vecka. Vi tävlar mycket under året, ridningen är mitt intresse. Jag har ridit och haft häst hela mitt liv.

Varför just fjordingar?

– Jag hade blivit för gammal för att tävla på min ponny, och det var bara en slump att det blev en fjording. Jag tävlar i hoppning och det är kul att jobba med fjordingar för de är ju egentligen inte byggda för det. De är också fräcka, för när de har rätt inställning ger de alltid 110 procent.

Vad är nästa mål?

– Det är bara vinnaren i SM som blir direktkvalificerad till nästa år. Så nu får jag försöka ladda om och hoppas att årets vinnare inte är lika bra så att jag har chans att ta guld nästa år. Vi tävlar mycket utöver SM under året.

Vinnare. Emelie Jansson och hästen Hannibal kammade hem ett SM-silver.Foto: Veronica Larsson

Mer läsning

Annons