Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En afton i ljusets tecken i Hallsberg

Många hade letat sig in till Hallsbergs centrum när ljusafton arrangerades under onsdagskvällen. Såväl stora som små var på plats. – Jag blir så himla glad, säger Gittan Lind, ordförande i Samverkande Hallsberg.

Annons
Upplyst. Hela Hallsberg var upplyst under gårdagens ljusafton. Många hade samlats på torget. Foto: David Hellsing

Oktober är snart gången och november väntar runt hörnet. Ute blir det mörkare och mörkare. Så vad göra åt saken? I Hallsberg bestämde man sig för att lysa upp staden med ljusafton. En kväll där marschallerna var placerade överallt i centrum och torget fylld med folk. Affärerna hade extra öppet till klockan 20.

Torgbesökarna bjöds på gulaschsoppa, serverad av representanter från Alléskolan. De yngre förmågorna fick testa att sitta i brandbilen och fick både böcker och leksaksbrandhjälmar av räddningstjänsten som också var på plats.

– Det är jätteroligt att se så många här. Jag blir så himla glad, säger Gittan Lind, ordförande i Samverkande Hallsberg som är med och arrangerar ljusafton.

– Förra året hade vi en sådan otur när vi arrangerade ljusafton. Då regnade det så mycket att det inte gick att ha några marschaller tända.

En av många som besökte ljusafton var Klas-Uno Swärd.

– Kul att se så mycket rörelse i centrum. Annars brukar det kunna vara rätt dött, säger Klas-Uno.

Värme. Både brasorna, men också gulaschsoppan som serverades, värmde besökarna.
Titta här! Johanna Andersson visar upp räddningstjänstens utrustning för den nyfikne sonen, Loke Svensson.
Blivande brandmän? Melvin Persson och Alexander Åhlberg fick se hur brandkåren ser ut invändigt,
Kul att se så mycket rörelse i centrum. Annars brukar det vara rätt dött.” Klas-Uno Swärd, boende utanför Hallsberg, gladdes åt att se så mycket folk samtidigt som han njöt av soppan.

Mer läsning

Annons