Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En epok gick i graven

– Ni är med om något sorgligt i kväll.
Så hälsade ordförande i Hallsbergs Teaterförening Dan Åström publiken välkomna till sista föreställningen på Folkets hus.

Annons
Dan Åström hälsade för sista gången teaterpubliken välkommen till Folkets hus.

52 år med teater, inte sällan med fullsatt salong vid gästande större namn. Men lördagens föreställning, Bevis av David Auburn och producerad av Teater C, var den sista.

– Man kan tycka att kommunen borde ha gjort en utredningen av fortsättningen för vår verksamhet först, för att sen lägga ner ned, och inte tvärtom som det sker nu, säger Dan Åström sorgset.

Nu har Hallsbergs Teaterförening på egen hand sett till att det blir en fortsättning åtminstone under våren: Den 5 februari är nästa teaterföreställning och då bjuder man in till Missionskyrkans lokal i Hallsberg. I mars går färden till Vretstorp och Magiska Teatern, som Emma och Jakob Svensson nyligen tagit över.

– Det känns bra att kunna garantera åtminstone de två kommande föreställningarna. Vi kör under våren så får vi se sen hur det blir, säger Dan Åström.

Att innan ta sig ett glas vin eller annat att dricka brukar höra till teaternöjet, något som flera gjorde i lördags men som sen inte är möjligt.

Frågan är vad som alls är möjligt framöver?

Läs mer i tidningen eller köp e-tidningen här nedan

Mer läsning

Annons