Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik är landets bästa fordonselev

Erik Gödecke på Alléskolan i Hallsberg är Sveriges bästa unga bilmekaniker 2012. Nästan lika bra på testen lyckades Alléskolans Daniel Adolfsson och Patrik Svensson som toppar i länet i kategorin lastbilsmekaniker.

Annons
Bäst i landet. Här uppvaktas Alléskolans framgångsrika ungdomsmekaniker Daniel Adolfsson, Erik Gödecke och Patrik Svensson, av förbundsdirektör Marie Kilk och direktionsordförande Hans Karlsson (S).

Varje år genomför Motorbranschens yrkesnämnder ett landsomfattande slutprov för avgångselever inom fordons- och transportprogrammen.

Vid slutprovet får eleverna möjlighet att visa att de behärskar de kunskaper som branschen efterfrågar. Deltagande i provet är dessutom ett villkor för att den studerande ska godkännas som certifierad mekaniker.

1 802 elever deltog

I årets slutprov deltog 1  802 elever från 130 gymnasieskolor. Resultatet som nu har släppts visar att Alléskolan har skördat stora framgångar.

Tävlingen genomförs i sex olika kategorier. Erik Gödecke tog ”storslam” inom sin yrkesgren personbilsmekaniker. Han är bäst i hela landet.

Steget efter kom två av Alléskolans blivande lastbilsmekaniker: Daniel Adolfsson och Patrik Svensson kom 1:a respektive 2:a i Örebro län och 3:a repektive 4:a i landet.

På tisdagen hyllades eleverna av ledningen på Alléskolan, direktionsordförande Hans Karlsson (S) och förbundsdirektör Marie Kilk.

Stolta lärare

Vid ceremonin deltog också elevernas stolta lärare från fordonsprogrammet.

– Vi börjar bli vana med framgångar på Alléskolan, men det ni grabbar gjorde vid slutproven förra veckan var något utöver det mesta. Ett jättestort grattis till er, sade Hans Karlsson.

Marie Kilk riktade också ett stort tack till fordonslärarna, för deras yrkesskicklighet och förmåga att entusiasmera eleverna.

Mer läsning

Annons