Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Ett bedrövligt beslut”

Gårdagens besked om att Swedbank stänger sitt kontor i Pålsboda blev en obehaglig överraskning i samhället med runt 1 500 invånare.

Annons
Christer Johansson

– Det här var ett bedrövligt besked för oss i Pålsboda. Hur ska de som inte kan ta sig till Hallsberg eller har tillgång till dator bära sig åt, frågar sig Påls-bodabon Lisbeth Karlsson.

Så låter det vem man än talar med dagen efter Swedbanks besked att kontoret stängs den 4 april.

Skakningarna av det bombnedslaget fortplantar sig ända in till grannbanken. Inne på Handelsbankens kontor frågar en bankfackskund oroat om även det kontoret ska stängas, men får naturligtvis ett nekande svar.

Tråkig utveckling

Hos konkurrenten Handelsbanken tycker man att stängningen av Swedbanks kontor innebär en tråkig utveckling för samhället.

– Det var överraskande att det skedde nu, säger kontorschefen Anders Lindfors.

Han tycker att konkurrensen varit nyttig för invånarna och det egna kontoret. Ur säkerhetsaspekt känner han ingen större oro över att Handelsbanken nu blir ensam bank i Pålsboda.

Bekymren hopar sig

En som berörs extra mycket av bankens beslut är Christer Johansson som driver Ica Nära Påls-boda. Han är sedan många år kund hos Swedbank och ser nu bekymren hopa sig.

– Det här kom som en total överraskning för mig. Jag ska ha ett möte med min bankkontakt, men innan det känns det här bekymmersamt för mig, säger Christer Johansson.

För hans del innebär det problem med pengahanteringen, både växelkassor och dagskassor. När servicen med dagskassorna försvinner innebär det att pengarna måste köras från butiken med en värdetransport och den kostnaden tror han knappast att Swedbank står för.

– Det kan bli så att jag måste byta bank, något som skulle vara tråkigt då jag varit väldigt nöjd med Swedbank, säger Ica-handlaren.

Mer läsning

Annons