Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets Hus-föreningen lägger ned

Folkets Hus i Hallsberg kommer att lägga ned verksamheten.
Fullmäktiges beslut att dra in bidraget nästa år knäckte föreningen.

Annons
Folkets Hus-föreningen överväger att sälja fastigheten.Arkivfoto: Samuel Borg

Kommunfullmäktige beslutade i måndags att inte ge något bidrag till Folkets Hus-föreningen i Hallsberg nästa år, på grund av det kärva ekonomiska läget. Kommunledningen har också gett upp hoppet om att kunna hitta en lokal till föreningen eller bidra med pengar för en investering i en ny digital biograf.

– Det är för jäkligt, rent ut sagt. Vi har inga egna pengar, men vi vill ju givetvis fortsätta jobba på, säger föreståndaren Mikael Andersson.

– Det är bedrövligt. Kulturen är väldigt viktig för kommunen. Det kommer ju en massa nya människor till Hallsberg snart för att jobba på Posten, men de kommer inte att kunna gå på bio eller se på teater, säger Hasse Johansson, föreningens ordförande.

Men Andreas Svahn (S), kommunstyrelsens ordförande, och ett enigt fullmäktige vill inte prioritera Folkets Hus när kommunen nu drar åt svångremmen.

– Det skulle kosta 55 till 60 miljoner kronor att rusta Folkets Hus. Kommunen har ingen möjlighet att genomföra en sådan investering, säger Svahn, som nästa vecka kommer att ha ett möte med föreningen.

– Jag ser ingen öppning. Vi kommer att avveckla under hösten, säger Johansson.

Mer läsning

Annons