Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag vill bygga på två platser till

Eolus Vind som fått klartecken till att bygga tre vindkraftverk i Frotorp öster om Vretstorp har fler projekt på gång i kommunen.

Annons

Inom kort ska företaget hålla ett informationsmöte med de personer som närmast berörs av planerna på de tre vindkraftverken i Ullavi mellan Sköllersta och Pålsboda.

Tredje projekt på gång

Om allt går som vindkraftföretaget Eolus hoppas kan det bli tal om att placera tre Vestas V90-verk på 2 000 kW vardera i Ullavi.

Eolus har även ett tredje vindkraftsprojekt på gång i Hallsbergs kommun – det är vid Rösjön mellan Skogaholm och Haddebo.

I en första remissrunda har Försvarsmakten svarat att den inte har något att invända mot att vindkraftverk placeras i området.

– Vi har fått klart med arrendeavtal med markägarna i området, säger projetledaren Linda Wågström vid Eolus Vind i Motala.

Hon säger att området är intressant ur vindkraftssynpunkt, men ännu har företaget inte kommit så långt i de planerna så att de har gjort några vindmätningar.

– För det måste vi söka bygglov för en mast och så långt har vi ännu inte kommit, förklarar Wågström.

Remissrundor väntar

Först ska det till fler remissrundor, samrådsmöten samt eventuellt inventering av naturvärdena i området.

Om allt flyter på som de ska påpekar Wågström att det tar mellan tre och fem år innan det kan bli aktuellt med byggstart för planerna på vindkraftverk vid Rösjön.

Hon förklarar att företaget ofta kontaktas av markägare som vill arrendera ut sina marker.

– Det ger en bra inkomst för dem samtidigt som de kan fortsätta att bruka marken oavsett om det gäller skogs- eller jordbruksmark.

Mer läsning

Annons