Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolan Sörängen flyttar

Nu är det klart att förskolan Sörängen med nattis ska flytta till förskolan Kompassen. Även avdelning Magneten flyttar till de nybyggda lokalerna.

Annons
Stängs. Förskolan Sörängen ska flytta till förskolan Kompassen.

Hallsberg. I förskolan Sörängen finns i dag två avdelningar, samt nattis, kommunens omsorg på obekväm arbetstid. När de nya lokalerna på förskolan Kompassen är klara till hösten, kommer Sörängens verksamhet att flytta dit. Det beslutade kultur- och utbildningsnämnden tidigare i veckan.

– Då Kompassen blir större med fem avdelningar, finns det bättre möjlighet för dem med behov av nattis att ha samma förskola även på dagtid. Det har många efterfrågat, så det känns bra, säger nämndens ordförande Siw Lunander (S).

Förhoppningen är att flytta till terminsstart, för att barnen i förskoleklass inte ska behöva byta i en termin. Byggnaden Sörängen är i dåligt skick, så utan en flytt hade en renovering krävts.

– Vi har avvaktat befolkningsprognoser för att se om vi behöver ha kvar Sörängens två avdelningar också. Men det verkar räcka med de nya på Kompassen.

Personalmässigt ska det inte bli några förändringar, uppger Lunander.

– Vi tror detta är en bra lösning. Föräldrarna på nattis som vi pratat med har varit positiva, likaså personalen.

Även avdelningen Magneten, som i dag finns i Children’s upptäckarhus men organisatoriskt tillhör Kompassen, kommer att flytta till de nya lokalerna.

Mer läsning

Annons