Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatta tågförseningar befaras idag

(UPPDATERAD TORSDAG 07.37) Följdverkningar från onsdagens tågproblem gör att vissa tåg på sträckan Stockholm-Göteborg,  Stockholm-Karlstad/Oslo och Stockholm-Malmö kan bli försenade även på torsdagen.  

Annons

Det var en omfattande brand vid järnvägsspåret mellan Järna och Flen som satte stopp för tågtrafiken på onsdagen. Det innebar bland annat att resenärer på Hallsberg, Laxå och Degerfors stationer drabbades. Vissa avgångar som skulle vidare till Göteborg var flera timmar försenade.

Tidigt på torsdagsmorgonen meddelade SJ på sin hemsida att ett av spåren skulle vara farbart med full hastighet från klockan sex på morgonen men att det ändå skulle innebära vissa förseningar, vilket kan beröra resenärer i Örebro län även på torsdagen. Mellan 15 och 20 minuters försening kan resenärer räkna med enligt Trafikverket. Felet beräknas vara avhjälpt vid lunchtid.

SJ uppdaterar informationen kontinuerligt på sin hemsida och uppmanar resenärer att även gå in på Trafikverkets hemsida för att hålla sig uppdaterade. 

Det var en kontaktledning som revs ned på järnvägsspåret vid Stjärnhov utanför Flen på onsdagseftermiddagen. Det började brinna rejält och bland annat fattade ett signalskåp eld. 

– Räddningstjänsten håller på att bekämpa elden och så länge det brinner kan vi inte göra något. Vi kommer inte fram med våra reparatörer, sade Katarina Wolffram vid Trafikverkets pressjour.

Sammanlagt har "ett antal tusen resenärer" påverkats, enligt Maria Hofberg på SJ:s pressjour.

Mer läsning

Annons