Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollselever tränade med Elche CF i Spanien

Mycket träning och teknik. Det fick fotbollseleverna i årskurs två på Alléskolan lära sig på den årliga fotbollsresan till Elche CF i Spanien.

Annons

Nu är fotbollseleverna på Alléskolan hemma igen efter en träningsresa till Elche i Spanien.

För tredje året i rad åkte elever i årskurs två till Elche i Spanien på träningsresa. Eleverna läser program med nationell idrottsutbildning (NIU), med inriktning fotboll, på Alléskolan i Hallsberg.

– Det var en rolig och lärorik resa, säger Majken Olsson som läser andra året på NIU fotboll.

– Jag tycker det var en bra resa. Fotbollsspelandet är annorlunda i Spanien jämfört med Sverige, säger Anton Freij som också går andra året.

Hur då?

– De spelar mer efter marken och är tekniska, fortsätter Anton Freij.

– Vi fick träna med Elche. De håller ner bollarna mer och de passar runt bollen mycket mer, säger John Kakraba.

Fotbollsresan till Elche i Spanien var rolig och lärorik tycker Ebba Hansson, John Kakraba, Majken Olsson och Anton Freij.

Enligt tränaren och läraren Bernhard Nilsson fick eleverna träna med Elches akademitrupp. Tjejerna fick även träna med Elches damlag. Totalt var det 12 elever och två lärare som åkte.

– Det är tredje året som vi åkte till Elche. Det fungerar bra. Eleverna får med sig många kunskaper efter en sådan resa. Tidigare år har vi åkt till Skottland och Florens. Elche är ett bra alternativ och eleverna får en bra sammanhållning, säger Bernhard Nilsson.

Senare i höst kommer tränarna för eleverna på Niu fotboll att analysera resan och planera inför nästa års fotbollsträningsresa med nya elever i årskurs två.

Eleverna på Niu Fotboll på Alléskolan har sina träningspass på konstgräsplanen bakom skolan.

Mer läsning

Annons