Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsskolan som gör tvärtom

PÅLSBODA. Veckan före skolstarten passar Pålsboda GoIF på att arrangera fotbollsskola för ortens barn. Drygt 60 killar och tjejer leker och spelar fotboll till och med fredag.

Annons
På språng. Dennis Röjlar sätter full fart efter bollen medan kompisarna i Pålsboda GoIF:s fotbollsskola väntar på sin tur.

De flesta fotbollsskolor äger rum under de första veckorna på sommarlovet, men i Pålsboda gör man tvärtom.

– Vi tycker att det passar bra att köra nu, eftersom matsalen på Folkasboskolan har öppnat och eftersom en del av barnen som är med på fotbollsskolan går på fritids kan de gå dit och äta efteråt, säger Angela Petersson, som är med i fotbollssektionen i Pålsboda GoIF.

Killar mot tjejerBarnen som deltar i veckans fotbollsskola är mellan 6 och 12 år gamla och delas upp efter ålder i olika grupper. Vid NA:s besök ska de yngsta killarna möta ett gäng med tjejer i en match.

– Vi brukar köra matcher då och då, det tycker de är roligt. Men annars blir det mycket övningar av olika slag, säger Lucas Johansson, som är en av fotbollskolans ledare.

Pålsboda GoIF har utöver ett A-lag i division 6 även B-lag och flera barn- och ungdomslag, så aktivitet finns det på idrottsplatsen även när det inte pågår fotbollsskola. Och även om deltagarna verkar gilla fotboll ser många fram emot fredagens avslutningsdag.

– Då ska vi ha vattenkrig, det ska bli kul, säger sjuårige Dennis Röjlar i en paus mellan två övningar.

Mer läsning

Annons