Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidens äldre möttes i Alléskolan

När eleverna tagit påskledigt passade istället Hallsbergs äldre på att samlas på Alléskolan för årets upplaga av Seniordagen.

Annons
Utvecklingssamordnare. I går gick startskottet för Solveig Sunds arbete med att ta fram en ny äldreomsorgsplan för Hallsbergs kommuninvånare.

Det råder ett surrigt vimmel av besökare bland utställarna redan innan klockan är slagen för start. Pensionärsorganisationerna är givetsvis på plats, men även nya utställare. Solveig Sund hinner prata några första ord om arbetet med en ny äldreomsorgsplan som hon ska ansvara för. Hon har tidigare arbetat som bland annat sjuksköterska i kommunen.

- Planen siktar ända fram emot 2030. Vi vill ha en bred anslutning av Hallsbergsbor som är med och tycker till, säger hon.

Inne i aulan hamnar förstagångsbesökare intill återvändare: Lillemor Eriksson vet inte alls vad hon har att förvänta sig av dagen, medan Britt-Marie Thylebrink tycker att hon redan känner till mycket sedan tidigare års.

- Vi lämnar öppet om vi stannar på hela eller smiter ut under programmet, säger de leende. Nu blev det hur som av att de träffades lite mer än att bara hälsa på varandra i affären.

Framtidsstrateg Mats Olsson föreläste om bland annat de nya äldre och de framtida välfärdstjänsterna.

- Glesbygdskommunerna får en allt större andel äldre. Där är en utmaning som både Hallsbergs kommun och många fler måste arbeta med, menade han.

Besökare. Förra året besökte Vretstorpsbon Wanya Strömberg seniordagen då den arrangerades på hennes hemort. I går tog hon sig in till Hallberg, för att se om hon kunde snappa upp något nytt på årets upplaga. Foto: Åsa Eriksson
Magnus Andersson, nämndordförande, och Lena Dibbern, förvaltningschef, fanns med under öppnandet av Seniordagen.
Armar upp och sträck. Seniordagen i Hallsberg bjöd på mycket information under stillasittande, men även en och annan gympaövning för att inte stelna till.

Mer läsning

Annons