Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från spelare till ordförande

Under 1990-talet var Andreas Svahn med och spelade i division 1 för HK Järnvägen. Nu blir han föreningens nye ordförande.

Annons
Ny handbollsboss. Andreas Svahn laddar för handboll igen, men den här gången är det som ordförande i HK Järnvägen.

Andreas Svahn arbetar som ombudsman för socialdemokraterna i Örebro län, han sitter i både kommun- och landstingsfullmäktige samt kommunstyrelsen och dessutom är han ordförande för landstingets fastighetsbolag Länsgården.

– Jag fick faktiskt frågan om jag ville bli ordförande redan för några år sedan, men då tackade jag nej på grund av tidsbrist. Men nu när Järnvägen har en heltidsanställd ungdomskonsulent som kan avlasta de ideella krafterna kändes det som rätt läge, säger Andreas Svahn.

UngdomsverksamhetenJust ungdomsverksamheten är enligt den nye ordföranden stommen i föreningen och samtidigt den stora utmaningen.

– Under Järnvägens storhetstid hade vi över 20 ungdomslag, nu är det 11-12. Det finns mycket som konkurrerar i dagens läge och det gäller att vara attraktiv för ungdomarna och locka dem att börja med handboll och framförallt få dem att stanna kvar.

Spelade i A-lagetSjälv spelade han ett antal säsonger i Järnvägens A-lag på 90-talet. Han var med under den säsongen då Järnvägen i en sammanslagning med IF Start spelade i division 1, då den näst högsta serien i landet. Han ser dock inte Järnvägen som en framtida elitklubb i handboll.

– Nej, men strax under är fullt realistiskt. Och då handlar det om att satsa mycket på ungdomsverksamheten, ju fler aktiva vi har där desto större underlag finns det för A-lagen, säger Andreas Svahn.

ComebackNär han lämnade Hallsberg för Uppsala i mitten av 1990-talet slutade han även med handbollen. Men han gjorde en comeback som spelare efter flytten tillbaka till länet för några år sedan.

– Jag gjorde några matcher i B-laget då. Men när det tog en vecka för kroppen att återhämta sig efter en match insåg jag att det var slutspelat för min del.

Mer läsning

Annons