Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fred, kärlek och förståelse tolkas av unga i tävling

På Hallsbergs bibliotek sitter teckningar på tema fred, kärlek och förståelse. Det är Transtenskolan som deltar i Lions fredsaffischtävling.

Annons
Utställning. Bertil Fredriksson och Per-Åke Öster från Lions Club Hallsberg sätter upp teckningar på Hallsbergs bibliotek.

 – Jag trodde inte det skulle bli så många, men vi har fått in över 60 stycken, säger Per-Åke Öster från Lions Club i Hallsberg. Han och Bertil Fredriksson sätter upp teckningarna på biblioteket. Där visas de fram till och med lördag, då Hallsbergs bild- och konstförening utser vinnaren.

– Eftersom vi fick in så många kan vi inte sätta upp alla, men juryn tittar på alla bidrag, intygar Per-Åke.

Lions fredsaffischtävling startade 1988 och är öppen för lokala skolelever 11-13 år. Cirka 350 000 barn från 75 länder deltar varje år. I Hallsberg är det första gången, och Lions samarbetar med Transtenskolan som har en bild- och formprofil.

– Några deltagare är uppåt 15 år, men det går att söka dispens, säger Per-Åke.

– Tävlingen är ett sätt för unga att få visa sin syn på fred, men också något konkret att hänga upp undervisningen på, säger Bertil.

Lions i Hallsberg kommer att belöna fem bidrag. Men bara ett går vidare till regionfinal. Därefter väljs bidrag ut till en riksfinal.

– Det är många steg och hård konkurrens för att ta sig hela vägen till finalen i USA, säger Per-Åke, men poängterar att det viktiga är att få skapa och diskutera temat.

– Vi vill också visa att Lions arbetar med så mycket mer än bara insamlingar.

Mer läsning

Annons