Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritidsgården Träffen invigd

De skrev en egen motion och stegade in på kommunalrådets kontor för att presentera idén om en fritidsgård. Sedan gick allt jättefort. I veckan invigdes ”Träffens fritidsgård”.

Annons
Tårta och ballonger. Smarrigt fika fick alla besökare som var med på premäröppningen av fritidsgården.

Ballonger, serpentiner och tårta, så invigdes Träffens fritidsgård. Idén att starta en fritidsgård för personer med funktionsnedsättning föddes under en studiecirkel. En av de som deltog i Studieförbundet Vuxenskolans cirkel var Oscar Karlsson, som hade mycket att stå i inför premiäröppningen.

– Det har gått så fort. Vi trodde att det skulle bli öppning senare i höst, men det här är ju kanonbra, säger han.

Politiker och tjänstemän från kommunen och bostadsbolaget Hallbo fanns på plats för att gratulera till invigningen. Socialnämndens ordförande Magnus Andersson (S) klippte bandet och förklarade frididsgården öppnad.

– De skrev en motion men vi i kommunen tyckte att idén var så bra att vi bestämde oss på en gång att köra på, berättade han inför alla som hade kommit till premiäröppningen av Träffens fritidsgård.

Hallsbergs kommun bidrog genast med 2 000 kronor för att cirkelmedlemmarna skulle kunna komma igång med sin idé att öppna en fritidsgård. Inledningsvis kommer gården att vara öppen torsdagar mellan klockan fem till åtta på kvällen, men det finns planer på att ha öppet fler dagar.

– Det behövs, vi har ju inte haft något att göra på kvällarna innan. Att kunna ses och bara umgås, ta det lugnt, titta på TV och spela TV-spel tillsammans har jag saknat, säger Lars Lövgren.

På Träffens fritidsgård kommer de engagerade att få sköta försäljningen från den lilla kioskverksamhet som finns.

– Vi har chips, godis och läsk i vår lilla kiosk, säger Oscar Karlsson.

Det finns många framtidstankar. En är att bilda en filmklubb. Arbetet med att utforma medlemskorten är redan igång.

– Jag har flera dataprogram som jag jobbar i och det är något jag gillar mycket, säger Mensur Fetah.

Mitt i träff. Socialnämndens ordförande Magnus Andersson (S) klipper bandet till nyöppnade Träffens fritidsgård i Hallsberg.
Träffpunkt. Varje torsdagkväll har Träffens fritidsgård öppet för personer med funktionsnedsättningar.

Mer läsning

Annons