Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fritt fram för Hallbo att börja bygga igen

Statens bostadskreditnämnd är nöjd och lossar bojorna: Det är fritt fram för Hallbo att bygga nya bostäder.
– Beskedet är mycket glädjande, säger kommunstyrelsens ordförande Thomas Doxryd (S).

Annons

Nyheten släpptes i går efter ett möte med företrädare för Statens bostadskreditnämnd. Från kommunen deltog Thomas Doxryd, Hallbos ordförande Hans Karlsson (S) och kommundirektör Torbjörn Dybeck.

– Det positiva beskedet är ett kvitto på att staten anser att kommunen och Hallbo har skött de åtaganden man kom överens om, menar Thomas Doxryd.

Lägenheter revs

Avtalen, som tecknades 2003 och 2006, innebar bland annat att staten och kommunen sköt till pengar till Hallbo. Ett stort antal lägenheter revs och lån betalades av. Det ställdes också krav på Hallbos skötsel.

Behöver inte be om lov

Avtalstiden löper egentligen till den 31 december 2013. Kommunen och Hallbo kommer även i fortsättningen att hålla nämnden informerad om sina planer, men de behöver inte be om lov för att bygga.

– Nu kan Hallbo vara en av ”spelarna”, redan från idag. Det betyder att vi har en aktör till som kan titta på den bostadsproduktion som behövs nu i Hallsberg, säger Doxryd.

Han betonar dock att de alltjämt är angelägna om att få in andra fastighetsägare också, som kan ordna fler bostäder i Hallberg.

Mer läsning

Annons