Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammal VVS-butik blir ny förskola

Hallsbergs kommun köper en fastighet på Transtensgatan som på sikt ska kunna rymma fyra förskoleavdelningar. Därmed stoppas planerna på en utbyggnad av Childrens Museum.

Annons

Tidigare har kommunen planerat att bygga ut den gamla brandstationen, som nu inrymmer Childrens Museum och en förskoleavdelning, med ytterligare två avdelningar.

Men det arbetet har dragit ut på tiden och när möjligheten fanns att köpa fastigheten på Transtensgatan, som tidigare bland annat varit VVS-butik, såg man större potential där.

– Det är en lokal som redan finns och dessutom är den stor. Inledningsvis handlar det om att göra två förskoleavdelningar där, men det ryms ytterligare två och med tanke på de nya etableringarna som är på gång i Hallsberg kan det behövas i framtiden, säger Siw Lunander (S), ordförande i kultur- och utbildningsnämnden.

Sex miljonerKommunstyrelsen gav i juni förvaltningschefen Peter Israelsson i uppdrag att undersöka möjligheterna att köpa fastigheten och nu är affären klar. Kommunen betalar sex miljoner kronor för byggnaden, som är på cirka 1 000 kvadratmeter.

– Det var avsatt nio miljoner kronor till utbyggnaden som var planerad på Childrens och även med de renoveringar som krävs av den här fastigheten räknar vi att hålla oss inom det beloppet, säger Inga-Britt Ritzman (S), ordförande för teknik- och plannämnden.

Även om utbyggnaden av Childrens Museum inte blir av nu kommer ändå detaljplansarbetet göras färdigt.

– Men det kommer bli en allmän detaljplan som gör att det kan rymmas annat än barnomsorgsverksamhet där om vi någon gång väljer att bygga, säger Ritzman.

Kan öppna efter årsskiftetDe nya avdelningarna i den gamla VVS-butiken ska kunna öppnas efter årsskiftet hoppas Siw Lunander, som ser flera förtjänster med nyförvärvet.

– Det ligger ju fint nära en björkdunge och det är nära till andra förskolor som Childrens Museum och Björkängen, säger hon.

Mer läsning

Annons