Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Garage och husbil togeld - stor avspärrning

(UPPDATERAD 21.22) En brand bröt ut i ett garage och en husbil under kvällen. Stora delar av området i centrala Hallsberg spärrades av.

Annons

Ett garage och en husbil fattade under onsdagskvällen eld nära Östra Storgatan i Hallsberg. SOS fick larmet strax efter 19-tiden och polis och räddningstjänst kallades till platsen. Området spärrades först av på grund av explosionsrisk då man misstänkte att det fanns gastuber inblandade i branden.

Vid 21-tiden var området fortfarande avspärrat.

- Nu råder inte explosionsrisk längre, men vi har kvar avspärrningarna för att räddningstjänsten ska kunna jobba i fred. Nu återstår att de om vi ska inleda förundersökning kring detta. Det beror på informationen vi får in allt eftersom,  säger polisens vakthavande befäl Jens Heide.

Två styrkor skickades till platsen, en från Örebro och en från Byrsta.

- Visst förelåg spridningsrisk, berättar Rolf Andersson, inre befäl vid Nerikes räddningstjänst. Det låg ett boningshus i närheten, men vi klarade det.

Vid 21.20-tiden pågick eftersläckningsarbete på platsen. Hur långtid det kunde tänkas ta kunde räddningstjänsten inte svara på i nuläget.

Mer läsning

Annons