Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God satsning har växt snabbt

Att gå från noll till 151 miljoner kronor i omsättning på sju år. Det är en utveckling som borde smaka som den godaste cholkadpralin för de flesta nyföretagare.
Precis den raketutvecklingen har Green Sales Distribution – GSD – i Hallsberg kunnat skriva in i sitt bokslut för 2009/10.

Annons
GSD i Hallsberg bara växer och växer. När Krister Green startade företaget var lagerytan 82 kvadratmeter. I dag - sju år senare - har den ytan utökats till 2 500 kvadratmeter.BILD: GÖRAN KEMPE

Företaget som är ett sälj- och plockföretag levererar i huvudsak konfektyr till ÖoB, Citygross, Dollarstore i Norrland samt ett 500-tal Ica-handlare.

Företaget bildades mer eller mindre under bilan för sju år sedan av blivande vd:n Krister Green och kollegan Britt-Inger Dahlberg. Green, som åratal tillbaka varit stationerad som säljare på Valora Trade i Göteborg, stod inför ultimatumet att bli förflyttad till Stockholm.

För Sannhedsbon Krister Green hade då tanken på att sluta jobbpendla till Göteborg redan legat och grott en tid.

– Det blev snabba ryck att dra i gång något eget, för någon flytt till Stockholm var inte aktuell för mig, berättar Krister Green.

Han kontaktade kollegan Britt-Inger Dahlberg och hon var omgående med på idén.

Första året – 2003 – hyrde de 82 kvadratmeter i en lagerlokal på industriområdet i Hallsberg.

Trots att den gamla arbetsgivaren försökte få till ett embargo mot det nystartade företaget hittade GSD både kunder och leverantörer.

Företaget växte snabbt de följande åren och 2005 bågnade väggarna på det godisfyllda lagret. Med ÖoB som största kund blev det nödvändigt att öka lagerytan.

Även om företaget växte de första åren hängde inte inkomsterna med riktigt lika bra. Men även det skulle komma att ordna sig.

Läs mer i onsdagens NA.

Göran Kempe

GSD:s vd Krister Green går igenom en leverans med lagerarbetaren Jabbar Ramadan. Green säger att företaget har ett utmärkt samarbete med arbetsförmedlingen och har lätt att få praktikanter bland de asylsökande. Ett samarbete som medfört att Jabbar fick fast anställning för fyra år sedan.BILD: SAMUEL BORG

Mer läsning

Annons