Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis besök i badhus för barn upp till sju år

Besök i badhus eller inte ska inte hänga på pengarna. Så resonerar politikerna i kultur- och fritidsutskottet i Hallsberg. Från och med nu är det gratis entré till Allébadet för barn upp till sju år.

Annons

När kommunens badhus byggdes om för ett antal år sedan lades extra möda på att det skulle vara barnvänligt. Det har blivit uppskattat av barnfamiljer.

– Badet är i hög grad anpassat för yngre barn, och vi vill att flera ska få chansen att komma dit, säger förvaltningschef Fredrik Nordvall.

Förra året fick barn och ungdomar 1–17 år erbjudande om ett sommarkort för 99 kronor. Kortet gällde på Allébadet hela sommarlovet och blev en succé.

Inför sommaren 2015 föreslogs kultur- och fritidsutskottet att godkänna erbjudandet om sommarkort igen. Men ansvariga politiker ville vara mer generösa än så.

– Vi beslutade att barn upp till sju år ska ha gratis entré - alltid. Sommarkortet för 99 kronor beviljades också, och gäller då åldrarna 7–17 år, säger Siw Lunander (S), ordförande i kultur- och fritidsutskottet.

Vidare har politikerna gett förvaltningen i uppdrag att göra en översyn av priserna i Allébadet överhuvudtaget.

– I dag ligger vi lite högt i pris, jämförelsevis. Vi får se var utredningen landar, och om den leder till någon förändring, säger Lunander.

Mer läsning

Annons