Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasiet fyller på OK Tisarens förråd

OK Tisaren har fått klart med två unga lovande värvningar, så nu hårdnar kampen om stafettlagsplatserna ytterligare.

Annons
OK Tisarens nyförvärv Albin Pettersson och Nathalie Rygh. Gemensamt för båda är att de kommer från Mariestads FK och att båda kommit i kontakt med Hallsbergsklubben via orienteringsgymnasiet på Alléskolan.

Det är 17-åriga Nathalie Rygh och 20-årige Albin Pettersson, två unga löpare som har mycket gemensamt. Båda kommer från Mariestads FK, båda har lärt känna Hallsbergsklubben via orienteringsgymnasiet och båda ser löpstyrkan som sin största tillgång.

Nathalie började på orienteringsgymnasiet i höstas och redan efter ett halvår tyckte hon att hon trivdes så pass bra i OK Tisaren att det blev en övergång.

– Jag hoppas det innebär att jag blir en mycket bättre orienterare än om jag stannat kvar i Mariestad. Här är konkurrensen hårdare och hemma i Mariestad hade vi svårt att få ihop stafettlag, förklarar Nathalie flytten till Hallsberg.

Det närmaste målet för Nathalie Rygh är att få en bra placering på SM i D18, samt att försöka ta en plats i Tisarens Tiomilalag.

För Albin Pettersson tog det betydligt längre tid innan han förstod att OK Tisaren var klubben för honom. Han gick ut orienteringsgymnasiet 2009, och efter att ha gjort lumpen och hunnit börja på Chalmers i Göteborg kände han sig mogen för ett klubbyte.

– Det var väl så att jag har min flickvän här i Hallsberg samt att laget i Mariestad splittrades över stora delar av Sverige. Sedan så trivdes jag bra när jag tränade med Tisaren under gymnasietiden, säger Albin.

Även han har som ett första mål att slå sig in i klubbens Tiomilalag.

– Som förstaårssenior är det svårt att veta var man står då är det svårt att sätta upp mål, säger han.

Han hoppas att övergången innebär att han blir bättre på själva orienteringsmomentet. Det tror han att den tuffare konkurrensen i OK Tisaren och den betydligt mer svårorienterade terrängen i Hallsbergsskogarna ska bidra till.

Mer läsning

Annons