Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Göran Fogelström ...

... som precis kommit hem från VM i Falun. Där har han ingått i Örebro/Värmlands akutgrupp, Civilförsvarsförbundet, som ansvarat för sjukvårdsberedskapen på campingarna vid arenan.

Annons
på uppdrag. Göran Fogelström, ordförande för Civilförsvarsförbundet Hallsberg. Arkivfoto: Veronica Svensson

1. Vad har uppdraget inneburit?– Vi var anlitade av Lugnets camping vid Lugnets skidstadion, där vi tillhandahöll akutsjukvård på tre tillfälliga campingar nära arenan. Runt 2 500 gäster har bott på dessa campingar.

2. Hur gick det?– Vi har varit lyckligt lottade att det varit lugnt. VM har ändå haft 300 000 besökare och det finns ett par ställen där nästan alla passerar vårt bevakningsområde. Vi ska kunna hjälpa till med allt från skrapsår till hjärtstopp. Lyckligtvis var det inga så allvarliga saker. Det har mest varit småblessyrer, någon stukad handled och något enstaka slagsmål.

3. Hur många har ingått i gruppen?– Vi har varit sju som mest. Från Sydnärke var det jag, som hade rollen som uppdragsansvarig, och en till från Askersund. Första veckan jobbade vi bara nattetid, andra veckan dygnet runt.

4. Är ni nöjda med veckorna?– Det har varit jättebra, allt från att vi fått stor uppskattning från uppdragsgivaren och från campinggästerna som känt sig trygga, till gulden i skidorna. Vi var på prisceremonin när Johan Olsson fick sitt guld, det var en stämning jag aldrig upplevt förut.

Mer läsning

Annons