Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallbo tecknar nytt avtal för Mejeriet

Trots en räcka av fel och brister och hyresgäster som fått evakueras: Hallbos styrelse har beslutat att teckna ett nytt samarbetsavtal med ägaren K-fastigheter för kvarteret Mejeriet.

Annons
nytt avtal. Hallbo går in i ett nytt samarbetsavtal med K-fastigheter för de 18 lägenheterna i kvarteret Mejeriet i centrala Hallsberg.

Under vintern har NA berättat om Mejeriet i flera artiklar, kvarteret som varit omgärdat av bekymmer sedan det började byggas hösten 2013.

Bostadsbolaget Hallbo åtog sig från start att vara förvaltare. Men redan i februari i år fick Hallbo nog av alla problemen med husen och sade upp avtalet. Det ledde till en kris mellan Hallbo och K-fastigheter.

Av hänsyn till de boende möttes dock parterna till förhandling på nytt. Något överraskande blev de sams.

– Det känns bra att vi fått till ett fortsatt samarbete som ger trygghet för de boende. Vi ser nu framåt och vill tillsammans med K-fastigheter se till att kvarteret Mejeriet blir ett av de bästa i centrala Hallsberg, säger Magnus Andersson (S), ordförande i Hallbo.

Det nya avtalet innebär för K-fastigheter ett större ansvar och en tydligare dialog med Hallbo, kan Andersson försäkra.

Parterna har kommit överens om att inledningsvis så ska K-fastigheter ta tag i fastighetens olika problem och åtgärda fel och brister enligt en tidsatt plan. Men framförallt, menar Magnus Andersson, så är de boende i det nya samarbetsavtalet tryggade i sina lägenheter framöver.

Jacob Karlsson, vd för K-fastigheter, är också nöjd med att parterna har hittat tillbaka till varandra:

– Vi ser fram emot att ihop med Hallbo få lyfta kvarteret Mejeriet till ortens attraktivaste område och kan i framtiden tänka oss ytterligare etableringar i Hallsberg, säger han.

Under onsdagen informerade Hallbo de boende i Mejeriet via brev. Nästa vecka följs det upp med personliga möten. Då kommer det även delges närmare vad det nya samarbetet innebär.

– Hyresgäster som har sagt upp sin bostad i Mejeriet har möjlighet att ändra sig. Vill man hellre flytta till alternativ lägenhet som har tingats så går det också bra. Valfriheten finns kvar, säger Magnus Andersson.

Bygget av Mejeriet var kantat av fel och brister från början. Nu lovar ägaren K-fastigheter att åtgärda alltihop.

Mer läsning

Annons