Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallbo vill riva fler lägenheter på Norr

Hallbo vill riva ytterligare ett 50-tal lägenheter i fas-tigheten Regnbågen på Norr i Hallsberg. De delar som ska bli kvar ska rustas upp kraftigt för att bli attraktivare bostäder.

Annons
Framtidsvision. Så här ser Hallbos vision för Regnbågens framtid ut. Den del som till hälften har svart tak på skissen är den som ska rustas upp till den högsta standarden och det är delen som i dag finns till höger om den som ska rivas enligt visionen.

Vision Regnbågen kallar Hallbo sina planer för. Den bygger på enkäter som det kommunala bostadsbolaget genomförde tillsammans med Hyresgästföreningen bland de boende i det stora bostadskomplexet under hösten 2010.

– Där framgick det att man vill ha mer liv och rörelse i området, fler lekplatser och att man vill öka tryggheten, säger Hans Karlsson, styrelseordförande för Hallbo.

Byggdes i cirkelHuset Regnbågen byggdes på 1960-talet och bildade ursprungligen en cirkel, med undantag för en öppning. Byggnaden bestod från början av fem moduler och en av dem revs 2007. I Hallbos vision ska ytterligare en modul, som rymmer ett 50-tal lägenheter, rivas.

– På så sätt öppnas området upp mer, säger Hans Karlsson.

Enligt Hallbos vd Astridh Fredriksson ska ingen riskera att bli utan bostad som en följd av rivningen.

– Vi har i dag fler vakanser än antalet lägenheter som ska rivas, säger hon.

Modernt boende efterfrågat

Den nya planen för Regnbågen är även ett sätt att möta de krav från boende som har märkts av i Hallsberg den senaste tiden.

– Det finns en efterfrågan på moderna lägenheter i Hallsberg, inte minst efter de etableringar som är på gång de kommande åren, säger Hans Karlsson.

Därför ska en av de tre delar av Regnbågen som ska bli kvar enligt visionen, den som ligger längst norrut, rustas upp till högre standard än de andra två.

– Den delen kommer att hålla nybyggd standard. Dessutom kommer vi att skapa några etagelägenheter i det huset, säger Hans Karlsson.

Bara en visionHan betonar att det i dagsläget handlar om en vision och att den formella fasen med detaljplan ännu inte inletts.

– Vi kommer att sätta upp stora skisser av visionen på en av kortsidorna på Regnbågen i sommar. Sedan är det fritt fram för alla att komma med synpunkter.

Om allt går enligt planerna räknar Hallbo med att den nya Regnbågen står klar om två år, i juli 2013.

Mer läsning

Annons