Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallsbergs familjecentral invigdes av stora och små

Nu är den nya familjecentralen i Hallsberg invigd. Det firades med tal, bandklippning och presenter. Och clownen Twisto hade kommit särskilt för barnen.

Annons
Trolleri. Emilie Eriksson, snart 6 år, fick se spännande trolleritrick av clownen Twisto när Hallsbergs familjecentral invigdes.

Det var många som hade trotsat duggregnet och kylan och samlats vid Västra skolan när det var dags för officiell invigning av familjecentralen.

– Det ska vara lätt att få stöd och rådgivning för barn, unga och deras familjer, så det känns jättebra och viktigt att kunna samla alla funktioner under ett tak, sa Marie-Loise Forsberg-Fransson, (S) regionstyrelsens ordförande.

Familjecentralen drivs av Hallsbergs kommun och Region Örebro län tillsammans. Där finns bland annat öppen förskola, föräldragrupper, barnhälsovård, preventivmedelsrådgivning och familjebehandling, och ska vara en mötesplats för familjer med barn/unga i åldern 0-18 år.

– Äntligen har vi vår familjecentral på plats, sa Andreas Svahn (S), kommunstyrelsens ordförande.

Han delade ut pris till familjeteamet, som lämnat det vinnande namnförslaget på verksamheten.

– Juryn valde det väl beskrivande men kanske inte så fantasifulla förslaget Hallsbergs familjecentral.

När bandet klippts fick besökarna titta runt i lokalerna.

– Det känns jättebra här. Lokalerna är större, bland annat större ritrum, det uppskattar barnen, säger Josefine Eriksson, men tycker samtidigt att det är synd att den öppna förskolan på norr har stängt. 

Men döttrarna Emilia, 5, och Esmeralda, 4, verkar mycket riktigt trivas bra. Att bygga med lego gillar de, och när clownen Twisto (Johan Wetterberg) kommer fram och trollar är det riktigt spännande.

Invigs. Marie-Louise Forsberg Fransson och Andreas Svahn, klipper bandet när nya familjecentralen invigs i Hallsberg.

Mer läsning

Annons