Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallsbergs kommun vill köpa Tällegården

Kommunen vill köpa Tällegården med 42 hektar väster om Hallsberg. Frågan seglar in som ett extra ärende på dagordningen när kommunstyrelsen i Hallsberg har sammanträde i dag.

Annons
Mera mark. Hallsbergs kommun vill köpa Tälle gård, för framtida behov. Nuvarande fastighetsägare kommer dock att bo kvar.

Enligt kommunstyrelsens ordförande Thomas Doxryd (S) behöver Hallsbergs kommun ha en markreserv för att kunna möta de krav som utvecklingen av näringslivet ställer.

– Vi måste vidga vyerna. Framför allt behöver vi bytesmark, säger han.

Högintressant

Nu har kommunledningen fått ett erbjudande som betecknas som högintressant. Tälle gård med sina 42 hektar ligger i ”rätt område” väster om Hallsberg.

– Marken ligger precis vid terminalområdet. Det är en strategisk investering för framtida innehav – om det går igenom. Det är inte beslutat ännu, säger Doxryd.

Hur mycket kommunen förväntas betala för fastigheten om de ska köpa den är inte offentligt än, inte heller hur finansieringen ska gå till. Ärendet kommer att diskuteras närmare i kommunstyrelsen i dag, tisdag.

Kommunen och dåvarande Banverket har visat intresse för Tälle gård tidigare. Det var för ett antal år sedan, då planeringsarbetet för ett dubbelspår till Mjölby var aktuellt. Eftersom själva bygget av spåren att döma skulle dröja beslöt man dock att avvakta med gården den gången.

Mer läsning

Annons