Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handlingsplan ska motverka  våld i nära relationer

Nu ska arbetet för att motverka våld i nära relationer bli bättre. Nya rutiner, utbildning och stärkt samarbete med polisen ska hjälpa kvinnor och barn som utsätts för våld.
– Genom handlingsplanen tydliggör vi vårt ansvar, säger Håkan Andersson, individ- och familjeomsorgschef vid socialförvaltningen.

Annons

Socialnämnden har antagit en handlingsplan i vilken våld i nära relationer beskrivs och definieras. I planen är också en rad punkter uppställda med mål och metoder för hur förvaltningens personal ska ta itu med problemet.

Enligt Håkan Andersson har socialförvaltningen ungefär ett tiotal ärenden om året som rör våld i nära relationer.

– Det handlar om våld mot kvinnor i första hand, säger Håkan Andersson.

Det var i våras som polisen kontaktade socialförvaltningen och tog upp problemet med att kvinnor och barn blir utsatta för våld i hemmet, eller i andra sammanhang med sina nära. Behovet av en handlingsplan togs upp och i april i fjol beslutade socialnämnden att en arbetsgrupp skulle ges i uppdrag att ta fram en handlingsplan.

– Det är bra för verksamheten att ha en plan att luta sig mot om hur vi ska agera och hur vi ska hantera situationer av den här karaktären, säger Magnus Andersson (S), socialnämndens ordförande.

Läs mer i onsdagens NA.

Mer läsning

Annons