Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här trollas en halvtimmes lektion bort

När Martin Rosvall var 8 år och fick en trollerilåda i julklapp var han fångad. Nu åker han runt och fängslar skolelever med sina trolleritrick.

Annons
Eleverna satt som på nålar i Folket hus-bions bänkarna för att kunna avslöja minsta misstag från trollkarlen A:son-B:son-C:son.

På onsdagen gav han två föreställningar för Hallsbergs mellanstadielever i Folkets hus.

Inför entusiastiska Stocksäterselever fick han bollar att dyka upp där de inte skulle, ett sönderklippt snöre att självläka samt några korttrick samtidigt som en halvtimmes lektionstid trollades bort.

– Mellanstadieelever brukar vara de som är marigast att trolla för. De är fortfarande så kritiskt nyfikna att det inte går att missa något under tricken, förklarar trollkarlen A:son-B:son-C:son som är Rosvalls artistnamn.

Ett av korttricken var att få tre spelkort att flytta sig två-tre meter från ett kuvert till ett annat. I går tog trollkarlen hjälp av eleverna Kevin och Amorella för genomföra tricket.

Hur det gick till var det ingen av eleverna som kunde avslöja, och tricket drog ner både applåder och ett förundrade jubel från stolarna i biosalongen.

Innan Martin Rosvall lämnar Hallsberg, för en familjeshow på Finlandsfärjan Amorella, ska han ha trollat för alla mellanstadieelever i kommunen.

I dag kommer den dubbla svenske mästaren på barntrolleri till Pålsboda och Sköllersta.

Mer läsning

Annons