Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmalaget siktar på seger

För första gången arran-gerar gymnasiesärskolan i Hallsberg en fotbollscup. Hemmalaget siktar på seger.–  Jag gillar inte att vi kallas ”sär” egentligen. Vi är ett gäng som gillar fotboll bara, säger lagledaren Robert Jansson.

Annons
Ny fotbollscup. Sponsorer är fixade och hemmalaget är ”taggat”. Torsdag 20 oktober avgörs Alléskolan open, en fotbollsturnering för gymnasiesärskolan. Här är några av Alléskolans spelare och arrangörer: Anton Grahn, Henry Petersen, Benjamin Pedersén, Robert Jansson, Emma Kangedahl och Alexander Fredriksson.

De senaste två åren har intresset för idrott vuxit till sig rejält inom Alléskolans specialutformade program, eller SSP som eleverna själva säger.

– Det började med att vår lärare Johan Hagelin föreslog att vi skulle åka på en fotbollscup i Göteborg. Alléskolan hade aldrig varit med på något sånt, men vi tänkte att okej då, berättar Robert Jansson.

Intresset inte på topp

Om han ska vara ärlig så kanske inte idrottsintresset var på topp i gymnasie-särskolan på den tiden. De fick i alla fall med sig 10–12 elever, det räckte för att få ihop ett sjumannalag till cupen. Resan blev en aha-upplevelse.

– Efter det har allt bara blivit starkare och starkare. Vi har varit på flera turneringar, och på SM i Bollnäs förra hösten kom vi femma, säger Robert Jansson.

Skollaget har börjat med innebandy också. Engagemanget smittar dessutom av sig, även andra elever på gymnasiesärskolan visar mer intresse för idrott än tidigare.

@NA Fråga:Vad är det bästa med skollaget?

– Självkänslan växer, och vi får gemenskap. Vi kör alltid på det positiva och stöttar varandra. I laget har vi inga negativa åsikter, säger Robert Jansson.

Ordnar turnering

Nu har laget blivit så varmt i kläderna att de även kan stå som arrangör. I morgon avgörs Alléskolan open, en fotbollsturnering för gymnasiesärskolan, på konstgräsarenan i Hallsberg. Flera elever kommer att hjälpa till som funktionärer. Turneringen genomförs i samarbete med Örebro läns handikappidrottsförbund.

Robert Jansson är stolt över Alléskolans turnering. Den ger tillfälle för gymnasiesärskolan att visa upp lite av allt det goda den står för, menar Jansson, som tycker att begreppet ”särskolan” ibland kan få en negativ klang.

Barbro Isaksson

019-15 54 12

[email protected]

Mer läsning

Annons