Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaseger i Lilla Lithellscupen

Över tusen unga fotbollsspelare satte färg på Sköllervallen när Lilla Lithellscupen avgjordes i helgen. Som pricken över i segrade hemmalaget Sköllersta/Pålsboda F-03 efter en spännande final.

Annons
nådde inte fram. Sköllersta IF:s Pojkar-03 jagade länge för att ta en hemmaseger lika storstilat som klubbens tjejlag gjorde i Lilla Lithellscupen. Men grabbarna nådde inte ända fram. Här möter de Karlskoga BK i gruppspelet. Foto: Barbro Isaksson

Vilken helg för Sköllersta IF! Inte nog med att solen strålade över nöjda cupdeltagare, dessutom gick klubbens tjejer i laget Flickor-03 och fixade en hemmaseger.

– Ja, segervrålet hördes över hela bygden när de klev upp på prispallen och konfettin regnade över dem, berättar arrangören Gustaf By i segeryran framåt kvällen på söndagen.

Hela finalspelet blev en nagelbitare. I semifinalen ställdes Sköllersta/Pålsboda mot Adolfsberg, som de tidigare under dagen hade fått stryk av. Men nu kom hemmalaget igen med nya krafter.

– När slutsignalen ljöd stod det 0-0, så det blev staffläggning. Det slutade med 4-3 till Sköllersta/Pålsboda, säger Gustaf By.

Efter det väntade final mot Rynninge, även det ett lag som hade spelat starkt och jämt genom hela gruppspelet. Med hemmapubliken i ryggen gav Sköllersta/Pålsboda allt och vann till slut med 1-0.

NA träffade tjejerna tidigare under dagen, efter förlusten mot Adolfsberg. Redan då gjorde de klart att de tänkte vara med och slåss om segern.

– Vi har spelat bra i gruppspelet hittills. Just i den här matchen tappade vi energi på slutet, men vi kommer igen, lovade lagkaptenen Karolin Hammarström.

På väg mot nästa match diskuterade Amanda Eriksson, Johanna Cajfeldt och Ellen Föckelkärr hur strategin skulle läggas upp. Flickorna berättade också om en viktig uppgift som laget har:

– En tjej i vårat lag var med om en olycka i vintras. Hon har inte kunna spela sen dess, men hon ska komma tillbaka till oss när hon blir bra. I dag spelar vi för henne också.

Och det gjorde tjejerna med den äran. Deras vän och lagkamrat kunde vara stolt över dem, liksom alla andra i Sköllersta och Pålsboda.

Lilla Lithellscupen är för spelare 8-12 år. Årets arrangemang samlade totalt 76 lag.

– Vi utnyttjar vår anläggning till max nu, berättar cupgeneralen Henrik Lindström.

Han uttrycker stor tacksamhet mot vaktmästarna. Tack vare hårt arbete under våren är Sköllervallens gräsplaner i perfekt skick och varje litet hörn kan användas under cupen.

– Sen är det ett 30-tal ledare som arbetar, helt ideellt, med arrangemanget. Och utan alla våra fantastiska föräldrar skulle vi aldrig klara det, säger Lindström.

I dag jobbar de för att finslipa detaljer och göra arrangemanget ännu bättre. Mottot är att deltagarna ska vilja komma tillbaka, igen och igen.

– Visst vill vi komma tillbaka. Det har varit en jättebra cup i år, säger Nina Torsti, förälder i Immetorp BK från Karlskoga.

mot seger. Sköllersta/Pålsbodas flickor -03 visade var skåpet skulle stå och vann cupen. Här möter de Adolfsberg.

Mer läsning

Annons