Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historiskt val av Årets Vretstorpare

I konkurrens av fem andra nominerade röstades Vretstorps Hockey fram som tidernas första Årets Vretstorpare vid byalagets årsmöte.

Annons

Det är första gången som priset delats ut, men tanken är att det ska bli årligen återkommande.

Att valet föll på hockeylaget och eldsjälen Andreas Birgersson äger sin förklaring i att laget visat sig vara en motor för samhällets Vi-känsla. Det var juryn, som är synonym med byalagets styrelse, enig om.

Som bevis på att laget blivit utsedda till historiens första Årets Vretstorpare fick Birgersson ta emot ett diplom och en tavla målad av Vibykonstnären Erika Biltman.

Innan allt fokus hamnade på hockeylaget höll byalaget sitt årsmöte. 40-talet medlemmar fick en uppdatering av vad som skett under året i Vretstorp.

Om det mot förmodan fanns någon som inte lagt märke till den allmänna uppsnyggningen av samhället fick de veta att så skett vid årsmötet.

Planerna för framtiden innehåller förhoppningar om att Vretstorp åter ska ha en bensinmack. I det fallet har byalaget kommit långt i sina förhandlingar med bensinbolaget Q-Star. I slutet av den här månaden väntas Q-Star ta beslut om det blir något bygge av en mack i Vretstorp.

Mer läsning

Annons