Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyföräldrar har bytt idrott

IFK Hallsbergs hockeylag av årgång 1988 har lagt skridskorna på hyllan för länge sedan. Men de sammansvetsade föräldrarna spelar vidare, visserligen volleyboll och bara en gång om året, men ändå.

Annons
Vänner för livet. Hockeyföräldrar har träffats och spelat volleyboll varje jul i snart tio år, fast laget är skingrat för länge sedan. Senaste laguppställningen: Stående från vänster: Mats Rydberg, Sam Liljerås, Marianne Oscarson, Ingmarie Lage, Gunilla Liljerås, Lennart Reinebrant. Sittande: Lars Oscarson, Tomas Lage och Kalle Åhs.

Det började med att ett gäng grabbar spelade ishockey i ett av Hallsbergs hockeys ungdomslag.

Efter hand kom spelarna i det unga laget att stå varandra väldigt nära, de hängde ihop för det mesta.

– Och lika sammansvetsat som laget blev på isen blev vi föräldrar utanför rinken, berättar Gunilla Liljerås, en av hockeymammorna.

Tack vare det hängivna engagemanget lyckades laget och föräldrarna samla ihop så mycket pengar att de kunde göra en resa tillsammans till Kanada, ishockeyns ”Mecka”. Det var julen 2002.

Den trevliga resan gjorde att vänskapen växte. Föräldrarna önskade fortsätta hålla kontakten. Efter lite funderande kom de fram till att de skulle träffas varje år när juldagsmorgon glimmar, för att under ett par timmar spela volleyboll.

Har tappat föräldrar

– Vi startade detta 2003, det var då ett år sedan på annandagen vi hade rest till Kanada, säger Marianne Oscarson som också hade en son i laget.

Grabbarna i 88-laget blev framgångsrika. Men i dag är de stora killar och skingrade sedan länge. Fast föräldrarna ger sig inte. Julhelgen som gick träffades de som vanligt, och de tänker fortsätta.

– Vi har tappat några föräldrar under åren, men dem vill vi gärna ha tag på igen. Så skriv att vi gärna ser att de dyker upp igen på juldagen klockan 10 nästa år, säger Marianne.

Hon törs lova att det gamla föräldragänget fortfarande har ”hur kul som helst ihop”.

Mer läsning

Annons