Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyns dag firas runt om i länet

Nu på söndag arrangeras Hockeyns dag i hela länet.

Annons
På söndag gästar Örebros landslagsaktuelle måltjuv Martin Johansson Sydnärkehallen i Hallsberg. Han får sällskap av klubbkompisen Jakub Krejcik.Arkivfoto: Håkan Nordström / TT

Arrangemanget är ett led i att öka intresset för ishockey bland barn och unga men också deras föräldrar och även förhoppningsvis rekrytera fler spelare i de lägre åldrarna.

I Sydnärke händer det grejer i Hallsberg och Kumla. Av praktiska skäl sker arrangemangen på lite olika tider, och på samtliga ishallar ska det finnas två SHL-spelare på plats.

Det är också meningen att föräldrar och andra vuxna ska kunna få lite information om verksamheten och svar på eventuella frågor. I Sydnärkehallen inleds dagen klockan 11, där de två första timmarna är på is, med lite spel och enklare instruktioner av spelarna från Örebro Hockey, länets enda SHL-lag. Därefter ges det möjlighet till autografskrivning och fotografering för de som så vill. Dagen slutar kl 14.

Till Sydnärkehallen kommer landslagsspelarna Martin Johansson, som nyligen gjorde debut i Tre Kronor och även gjorde mål i landskampen mot Finland, och Jakub Krejcik som samma helg spelade landskamp för Tjeckien. Till ishallen i Kumla kommer Bobbo Pettersson och Julius Hudacek, och där inleds dagen klockan 9 och slutar klockan 13.

Även hockeyklubbarna i ishallarna i Fellingsbro, Lindesberg, Nora, Guldsmedshyttan och Hällefors tar emot hockeyspelare under dagen.

Mer läsning

Annons