Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppas locka storpublik

I kväll hoppas IFK Hallsbergs tränare Ronny Gustavsson på storpublik på Transtensvallen. Då gör förre landslagsspelaren Andreas Andersson debut i klubben.

Annons
Förväntansfull. IFK Hallsbergs tränare Ronny Gustavsson ser fram emot förre landslagsspelaren Andreas Anderssons debut i Hallsberg i kväll.

Den slog ned som en bomb inom den lokala fotbollen för några veckor sedan, nyheten om att Andreas Andersson skulle spela för IFK Hallsberg i division 5. Och många har haft åsikter om klubbens supervärvning, även om de flesta varit positiva.

Gynnar fotbollen– Visst har det väl varit en del gnäll bland konkurrenterna, men många i vår serie tycker att det är en kul grej som gynnar fotbollen i trakten, säger Ronny Gustavsson.

Han gör sin andra sejour som tränare i Hallsberg, dit han närmast kom efter en period i Hova i Västergötland, som är Andreas Anderssons moderklubb.

– Han spelade några matcher för Hova under tiden jag var tränare där och på den vägen är det, säger Ronny Gustavsson.

Inget vågspelEkonomiskt är värvningen av Andersson inget vågspel för IFK Hallsberg.

– Det kostar oss ingenting, det här är bara ren bonus. Normalt har vi kanske 70 åskådare på våra hemmamatcher, men nu hoppas vi på större uppslutning, säger Gustavsson.

Redan före kvällens match mot Hampetorp/Odensbackens IF är IFK Hallsberg ett topplag i serien.

Tar tillbaka spelareFramgångarna är ett resultat av att klubben med tränare Gustavsson i spetsen satsat på att få spelare som fostrats i Hallsberg tillbaka till klubben.

– Vi började tänka så redan förra säsongen, men det är först i år det verkligen har gett resultat. I våras skrev vi kontrakt med åtta spelare på en och samma dag.

IFK Hallsberg har fått viss kritik av konkurrenter för att värva sig till framgång. Men det håller Gustavsson inte med om.

– Vissa av de killar som kommit tillbaka har gjort 15 år i Hallsberg tidigare. Vi ställer upp i nästan varje match med en start-elva där åtta av spelarna är från Hallsberg, det kan ytterst få andra klubbar matcha, säger han.

Hur många matcher Andreas Andersson kommer att göra för Hallsberg är oklart.

– Vi får se. Hans första prioritet är tränaruppdraget i Mariestad, men några fler lär det bli, säger Ronny Gustavsson.

Mer läsning

Annons