Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstmarknad i lilla driftiga Haddebo

Sju av Haddebos 24 invånare driver företag. På söndagen var flera av dem på plats när Frank Kerssens och Chris Renet arrangerade höstmarknad vid Vita Krala.

Annons
Yvonne Gustavsson, Syföreningens Kerstin Berge och Karin Gustavsson i sålde lotter på marknaden.

Den som tror att Haddebo är en bonnhåla har aldrig besökt marknaden på Vita krala. Under söndagen kryllade det av aktiviteter, och besökarna fick erfara att i Haddebo brinner flitens lampa året om.

En företagare på plats var Patrik Bergdahl. Han flydde Stockholm i unga dagar och driver numera Haddebo gärdsgård och blommor tillsammans med sin fru Kristin.

– Det är väl en livsstil, som det heter. Får jag två kronor över så är det bättre än att sitta inomhus vid en dator i Örebro och få 4 000 över, sade Patrik och log.

Ingrid Höög stannade till hos Patrik och köpte en dörrkrans.

– Åh, så vackra färger, sade Ingrid som bor i bygden och gillar när det sjuder av liv.

Det är sju år sedan Frank Kerssens och Chris Renet flyttade från Holland till Vita krala. De har lagt ned ett hästjobb på byggnaderna, och jobbar vidare för att utveckla verksamheterna.

– Från början startade vi höstmarknaden för att få träffa svenska människor. Vi har blivit accepterade, och det är stort för oss, sade Chris.

Susanne Sättergård hjälper till på gården. Hon kan berätta att Frank och Chris är mer än respekterade, liksom alla andra som flyttat till Haddebo från olika länder.

– Det är en väldigt kreativ miljö här, sade hon.

härliga hösten. Patrik Bergdahl visar alster och grönsaker för Ingrid Höög på marknaden vid Vita krala. I lilla Haddebo finns tre företag som jobbar med odling.
Ljuvliga dofter. På Vita krala doftar nästan alltid av nybakat och hemlagat. Sofia Karlsson bakade bröd och tårtor som uppskattades mycket av marknadsbesökarna.
Yvonne Gustavsson, Syföreningens Kerstin Berge och Karin Gustavsson i sålde lotter på marknaden.

Mer läsning

Annons