Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade med att tejpa över barnens munnar

Föräldrar är tacksamma över att rektorn tog dem på allvar när deras sjuåringar for illa i skolan.
– Läraren hotade med att tejpa silvertejp över barnens munnar om de inte höll tyst, säger en förälder i klassen som överväger att göra en polisanmälan.

Annons

NA berättade nyligen att en lärare i Hallsbergs kommun har stängts av från sitt jobb. Varken arbetsgivaren eller facket har velat kommentera närmare vad som ligger bakom avstängningen.

Enligt arbetsgivaren handlar det om lärarens pedagogiska förhållningssätt, att det har gått snett. Från Lärarförbundet anser man dock att läraren stängts av på lösa grunder.

– Det är snarare så att facket tar läraren i försvar på fel grunder.

Det hävdar Emma och Karin, två föräldrar till barn i den aktuella klassen. Emma och Karin heter i verkligheten något annat, men de berättar anonymt vad som hände när deras barn började första klass i höstas.Bakom sig har de ytterligare ett tiotal föräldrar som länge vädjat till rektorn att göra något.

– Det var problem från första skoldagen. När min pojke kom hem grät han och sa att han ville byta klass, berättar Emma.

Hon kunde inte ringa upp läraren och prata om pojkens oro, för det hade läraren förbjudit föräldrarna att göra.

– Det var de första orden läraren sa till oss, att vi inte fick ringa henne efter arbetstid.

Emma följde med sonen till skolan. Hon hade svårt att tro det hon fick uppleva. Läraren ska ha skrikit högt åt barnen, uttalat hot och skrämt de små. Bland annat slog hon igen ett bänklock inför barnens ögon och sa att förr gjorde lärare på det viset när barn inte lydde - med deras fingrar emellan.

Vid ett annat tillfälle kom pojken hem och var helt uppriven. Han berättade att läraren hade tagit honom hårt i armen. Emma sökte upp läraren på nytt.

– Hon svarade mig: ”Jaha, då kanske jag ska ta tag i något annat barn i stället nästa gång”.

Barbro Isaksson

Läs mer i fredagens NA.

Mer läsning

Annons