Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hovrätten dubblar straffet för pappan

Alla de sex män som var inblandade i den brutala misshandeln av en 19-årig man på ett gym i Hallsberg får sina domar ändrade i hovrätten. 
Den 59-åriga pappan döms tills åtta års fängelse i stället för fyra år – och hans tre söner får längre straff.

Annons
En 19-årig man knivskars i oktober förra året på Atletklubbens gym i Hallsberg.

På måndagskvällen 3 oktober i fjol stapplade en svårt skadad man fram till receptionen i Alléhallen i Hallsberg – och han fördes i ilfart till USÖ och opererades akut under natten. Dagen efter hade sex män gripits för inblandning i misshandeln - bland annat hade det 19-årige offret knivhuggits i ansiktet och fått en skivstång rakt över nacken.

Fem av männen nekade, medan en sjätte tog på sig skulden. Men i tingsrätten dömdes alla för att ha deltagit i den brutala misshandeln. Tre bröder dömdes för mordförsök, två av dem till sex år och den tredje till 5 ½ år. Alla, 27, 22 och 20 år gamla, får nu skärpta straff när hovrätten har sagt sitt. De tre får ytterligare ett år och utvisningsbesluten mot 27- och 22-åringen fastställs. Och deras pappa, som dömdes till fyra år, får nu istället åtta års fängelse. Alla fyra männen döms för mordförsök.

De två övriga männen som var inblandade, en 47-årig man och hans 19-årige son, döms till lägre straff. Istället för 2,5 år får pappan 1 år och sex månader och sonen döms till nio månaders fängelse istället för tolv månader.

Mer läsning

Annons