Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hund sprider skräck i Östansjö

Två hundar har blivit attackerade och illa bitna av en lösspringande hund i Östansjö. En förälder i området uppger att den lösa hunden dessutom har rusat fram mot hennes små barn, morrat och visat tänderna.

Annons

Obehaget sprider sig i området där den lösa hunden håller till. Hittills har en polisanmälan gjorts. Andra har övervägt att vända sig till polisen, men avvaktat i hopp om att tillsynen av hunden ska skärpas ändå.

– Vi har pratat med ägaren till den lösa hunden och bett om hänsyn, men det hjälper inte, säger en boende i området.

Det var i början av hösten som den första attacken på en hund skedde. Ägaren berättar att den lösa hunden högg hans vovve rakt över nacken. Den angripna hunden skadades svårt och fick föras till veterinär.

– Hon fick vård och antibiotika, och har repat sig nu. Men det var en väldigt otäck upplevelse, säger ägaren som vill vara anonym.

För några veckor sedan upprepade sig händelsen. Ytterligare en hund i grannskapet blev attackerad och illa skadad av den lösspringande hunden.

Den här gången lämnade den drabbade ägaren in en polisanmälan.

I området finns också oroliga föräldrar. En förälder uppger att hon knappt vågar låta sina barn vara utomhus och leka längre. Även hon vill vara anonym.

– Jag vet inte vad vi ska ta oss till. Kan inte polisen göra något? frågar sig föräldern.

Barbro Isaksson

Läs mer i onsdagens NA.

Mer läsning

Annons