Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundratals fast på tåg i natt - många förseningar i dag

(UPPDATERAD 17.14) Resenärer fick evakueras från ett X2000-tåg i Pålsboda i natt. På onsdagsförmiddagen drabbas tåg som passerar Hallsberg av förseningar.

Annons

En nedriven kontaktledning på stationen Hallsberg ställde till stora problem sent i går kväll. Tre tåg med sammanlagt 500 resenärer blev stående från cirka 21.50. Ett X2000-tåg stod still i Pålsboda, och där fick de evakuerade passagerarna vänta i över en och en halv timme innan de kunde transporteras med buss till andra tåg.

Enkelspår orsakar dröjsmålTrafiken kom igång först vid halv tretiden i natt, men på grund av den nedrivna kontaktledningen är det fortfarande enkelspår på sträckan Hallsberg-Östansjö.

-  Det blir en del förseningar på de tåg som ska passera Hallsberg, säger Elina Yli-Torvi, ansvarig för tåginformation på SJ.

Mindre förseningarTrafikverket räknar med att problemet ska vara avhjälpt under förmiddagen.

- Före lunch ska vi vara klara, och det är inga större förseningar vi pratar om. Kanske 10-15 minuter, säger Denny Josefsson på Trafikverket.

Vissa tåg från hallsberg till Kumla och Örebro ställdes dock in helt på onsdagsmorgonen.

Under sena eftermiddagen meddelade Trafikverket att alla spår varit framkomliga sedan 14.00, men att trafiken varit aningen försenad under dagen.

Mer läsning

Annons