Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska brottsligheten stoppas? Ge oss din åsikt

Trots den senaste tidens ökade kriminalitet är Bo Rosendahl vid Sydnärkepolisen hoppfull om att lösa brotten.
– Alla är på tå hela tiden. Jag har stora förhoppningar om att vi kommer att lyckas i slutänden.

Annons
Kommunfullmäktiges ordförande Hans Karlsson (S) chattade i går med NA:s läsare angående brottsligheten i Hallsberg.BILD: BARBRO ISAKSSON

Som läget är nu i Hallsberg så räcker inte den vanliga organisationen till. Polisen har stuvat om i formationerna för att få fram en så pass effektiv styrka som möjligt.

– När det inträffar sådana här saker så får vi styra om den yttre verksamheten, säger Bo Rosendahl, biträdande närpolischef i Sydnärke.

I dagsläget har droggruppen lämnat sina ordinarie uppgifter för att hjälpa till med de pågående utredningarna om grövre brott.

– Man får göra om dem till civila i vissa lägen för att bedriva spaning, säger Bo Rosendahl.

Kriminalunderrättelsetjänsten, den så kallade ”kuten”, är en annan viktig del i brottsbekämpningen. Om det begås brott någon annanstans i länet eller i övriga landet som påminner om något som har hänt i Hallsberg, så kan polisarbetet koordineras med hjälp av den enheten, menar Rosendahl.

– Ju fler man är i de här lägena desto oftare brukar man komma till en bra lösning, säger Bo Rosendahl.

Läs mer i fredagens NA.

Bo Rosendahl, biträdande närpolischef i Sydnärke, råder de som blir vittne till ett brott att iaktta så noga som möjligt och sedan kontakta polisen.BILD: SAMUEL BORG

Mer läsning

Annons