Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hyresgästernas trygghet viktigast"

K-fastigheter kommer att kontakta varje hyresgäst och hjälpa dem att bo kvar i Mejeriet. – Alla som vill ska få bo kvar. För oss är hyresgästernas trygghet viktigast, säger Jacob Karlsson, vd för K-fastigheter.

Annons

När det stod klart att Hallbo inte tänkte dra tillbaka sin uppsägning av avtalet mellan Hallbo och K-fastigheter, valde K-fastigheter att ställa in det möte som var planerat den här veckan.

– Vi hade hoppats att uppsägningen skulle dras tillbaka, men när det inte blev så kommer vi istället att inleda en juridisk process mot Hallsbergs kommun, säger Jacob Karlsson.

Anledningen att man vänder sig mot kommunen är att det var den som man köpte tomten av, under villkoret att ett 15-årigt blockhyresavtal tecknades med Hallbo.

– Det villkoret uppfylls inte. Kommunen gör sig skyldig till vårdslöshet i rättsförhållande, säger Jacob Karlsson.

– Om inte Hallbo varit nöjda med hur vi skött vår del av avtalet, kunde vi ha satt oss ner och omförhandlat det. Vi sökte en seriös motpart, men att bara säga upp avtalet kommer som en blixt från klar himmel mot oss, säger Jacob Karlsson.

Hallbo har juridisk rätt att säga upp hyresavtalet med K-fastigheter, och säger därmed upp alla 18 hyresgästerna också, som i praktiken har andrahandskontrakt.

– Det är oansvarigt gentemot hyresgästerna. Men vad alla kanske inte vet är att de har rätt att bo kvar i lägenheterna om de vill. Vi kommer att kontakta varje hyresgäst personligen och informera dem om deras rättigheter, och därefter bistå dem juridiskt.

Varje hyresgäst kan enligt Jacob Karlsson också begära skadestånd från Hallbo. Jacob Karlsson tycker också att kommunikationen med Hallbo tidigare har fungerat.

– Alla mejl har besvarats inom 24 timmar.

Mer läsning

Annons