Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna får mest sponsorpengar

Hallsberg lade runt 125 000 kronor på sponsring i fjol. Mest pengar fick Indianerna speedway och OK Tisaren. Mottot är att sponsringen ska ge något positivt tillbaka till kommunen.

Annons

Hösten 2013 klubbades en sponsringspolicy för Hallsbergs kommun. Tidigare hade det aldrig blivit fastställt hur sponsring ska användas.

Därmed avslutades alla gamla avtal. Det är oklart hur många överenskommelser som fanns egentligen.

I dag är redovisningen tydligare. I bokslutet 2014 framgår hur mycket sponsorpengar som fördelades.

– Vi försöker ha ett rättvist förhållningssätt. En viktig fråga är vad kommunen får tillbaka, säger näringslivschef Kirsi Aronsson.

Hon nämner HK Järnvägen som ett exempel. Klubben drar årligen tusentals handbollsspelare till Hallsberg med flaggskeppet Järnvägen cup.

– Vad gäller Indianerna så är speedway en stor sport som syns i tv. Hallsbergs kommun har en banderoll längs banan och plats i programbladet varje match. Det är viktigt att synas i positiva sammanhang.

Ett annat exempel är OK Tisaren. De har också elitlöpare som syns med Hallsbergs logga, och klubben arrangerar motionsloppet Rallarrundan åt kommunen, menar Aronsson.

Tidigare fick ÖSK fotboll nära 60 000 kronor från Hallsberg. Det avtalet är avslutat, även de 28 000 kronorna till Askersunds golfklubb är strukna.

Hallsbergs sponsring 2014

Indianerna speedway: 30 000 kronor

OK Tisaren: 25 000

HK Järnvägen: 19 900

IFK Hallsberg fotboll: 15 000 (ny tjejsatsning på Transtenscupen)

DSHs Dansföreningen: 15 000 kronor

IFK Hallsbergs hockey: 10 000

Sköllersta IF: 5 000

Vretstorps IF: 3 000

Pålsboda GoIF: 3 000

Lions klubb Hallsberg: 2 000 (nyårsfyrverkeri på Stortorget)

Förutom sponsring utbetalas föreningsbidrag till alla klubbar i Hallsberg som har ungdomsverksamhet. Unika bidrag till investering i klubbanläggning kan också förekomma.

Mer läsning

Annons