Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga klara besked till hyresgäster om avtalet mellan parterna

Hyresgästerna i Mejeriet väntar fortfarande på information om avtalet mellan Hallbo och K-fastigheter fortsätter eller ej. Många kommer att flytta.

Annons

De som inte ville bo kvar i Mejeriet och få en ny hyresvärd 1 juli skulle enligt det tidigare budet säga upp sin lägenhet i Mejeriet före den 31 mars. Besked om avtalet fortsatte skulle komma den 16 mars. Men inget besked har nått hyresgästerna ännu.

– Det värsta är den ständiga ovissheten. Vi pratar ju inte om annat, och man blir inte klok på det. Många vill veta om de ska säga upp sin lägenhet före 31 mars eller inte, säger Ingmarie Johansson, hyresgäst i Mejeriet.

Ingmarie förväntar sig att ett nytt informationsbrev ska komma i dagarna.

Många väntar också på besked om de kan få ersättning för bland annat höga elräkningar.

– Det här är en stor soppa. Vi har bott på en byggarbetsplats sedan vi flyttade in på grund av alla bristerna. Vi har fått olika information och avtalade möten blir inte av. Ändå betalar vi Hallsbergs högsta hyror.

Ingmarie och hennes make har antagit erbjudandet från Hallbo om att flytta till en annan lägenhet. Där hoppas de få lugn och ro.

– Hallbo har varit schyssta mot oss och ska ha heder för att de skickat informationsbrev, det har vi aldrig fått från K-fastigheter. Men det är ändå rörigt. Hade jag vetat det här innan hade jag aldrig flyttat hit.

Mer läsning

Annons