Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insamling till utsatta kvinnor och barn

För att stötta kvinnohusen i Karlskoga och Örebro, drog Östansjö barn- och föräldraförening i samarbete med handelsboden igång en insamling på söndagen.

Annons
Insamling. Jaana Storsveden i Östansjö barn- och föräldra-förening och Pia-Kerstin Wetterström har startat en insamling till förmån för kvinnojourerna.Foto: Katarina Hanslep

östansjö. Bakom initiativet står Jaana Storsveden och Pia-Kerstin Wetterström, i föräldraföreningen och handelsboden.

– Vi tyckte det var ett enkelt sätt att hjälpa till, nu när det är vår och många vårstädar hemma. Vi frågade kvinnojourerna i Karlskoga och Örebro om vad de behövde och fick en lista, berättar Jaana.

Trehjuling, hinkar och spadar, tåliga leksaksbilar, leksakstraktorer, en liten studsmatta, en damcykel och en barncykel stod det bland annat på listan, och nu tar föreningen och handelsboden emot sakerna för att sedan lämna dem vidare till jourerna.

– Det brukar oftast vara att man gör en insats till jul, men det här går ju lika bra, säger Pia-Kerstin.

Insamlingen påbörjades i söndags, men kommer också att pågå under nästa söndag. Har man grejer kan man också lämna in dem under veckan, meddelar Jaana och Pia-Kerstin.

Just nu är behovet av platser på kvinnohuset stort, och Sveriges Radio rapporterade på söndagen att kvinnohuset i Karlskoga har tvingats avvisa behövande kvinnor.

Mer läsning

Annons