Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Internationella barndagen- med brev till statsministern

Statsminister Stefan Löfvén kommer att få ett brev om barns situation i samband med invandrings - och flyktingpolitiken. Avsändare är flera organisationer i Hallsberg som i helgen firar Internationella barndagen.

Annons

I helgen tar Rädda Barnens lokalförening i Sydnärke, Rallarrosen/S-Kvinnor, ABF, Hallsbergs bibliotek och, nya för i år, Hyresgästföreningen gemensamt grepp för firande av Internationella barndagen i Hallsberg.

Under både lördagen och söndagen mellan klockan 10-14 kan man besöka Childrens Upptäckarhuset helt gratis. Detta för att de familjer som annars inte har råd med inträdet nu ska kunna göra ett besök.

Under lördagen är alla välkomna till Hallsbergs bibliotek mellan klockan 11-14 där Clownen Bulgo trollar klockan 13. Övrig tid finns kaffe, saft och kanelbullar och möjlighet att pyssla.

Ett brev kommer också att skickas till statsminister Stefan Löfvén. I de brev som skickats varje år till Sveriges statsminister har många olika aktuella frågor tagits upp. I år kommer det att handla om invandrings- och flyktingpolitiken och barns situation.

Mer läsning

Annons