Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isen har lagt sig i hallen

Is i Sydnärkehallen redan den första augusti hör inte till vanligheterna. Men när Örebros allsvenska hockeylag behöver is kommer Hallsberg till undsättning.

Annons
Is i augusti. Jan-Olov Karlsson är ordförande i IFK Hallsbergs hockeysektion och en av dem som ser till att det finns is i Sydnärkehallen från och med i dag. bild: lars-ivar jansson

Från och med i dag måndag ska Örebro Hockeys A-lag tillbringa flera veckor på is i Sydnärkehallen i Hallsberg. Nya Behrn arena är inte klar än och därför kom en förfrågan till Hallsbergs kommun om att få hyra Sydnärkehallen, något som Hallsberg gick med på.

Ideellt arbete– Men eftersom det är semestertider inom kommunen och de som jobbar har andra arbetsuppgifter så här års är det vi i IFK Hallsberg som sköter isläggningen, säger Jan-Olov Karlsson, som är ordförande i föreningen.

Han är en av dem som sedan en dryg vecka tillbaka arbetat med att få isen klar i tid. Det arbetet gör medlemmarna ideellt, men klubben får ersättning av kommunen för insatsen.

– Vi började spola förra fredagen och vi har kört var tredje timme dygnet runt, säger Jan-Olov Karlsson.

Full verksamhetFrån början var det bara tänkt att Örebros A-lag skulle använda augustiisen i hallen, men problem i Trängens ishall i Örebro har inneburit att det blir verksamhet från morgon till kväll hela den här veckan.

– Det börjar med Närkes tv-pucklag på morgonen, sedan Örebros A-lag mellan 11 och 13 och på eftermiddagen först B- och sedan A-juniorer från Örebro. Och på kvällarna har en konståkningsklubb från Örebro hallen fram till klockan 22, säger Jan-Olov Karlsson.

Full fart alltså redan i tidiga augusti i en hall som normalt inte har is förrän den 1 september.

Gynnar de egna– Det är lite spännande att göra det här. Vi får se hur det faller ut, i framtiden kanske man kan förlägga träningsläger och liknande i Hallsberg vid den här tiden, säger Jan-Olov Karlsson.

Den tidiga isläggningen i Sydnärkehallen gynnar även IFK Hallsbergs egna lag.

– Nu på torsdag kväll har vi vikt hallen för våra egna ungdomslag, så att de får prova utrustningen lite på is. Sedan går vårt A-lag på is redan 22 augusti och det är två veckor tidigare än vanligt, så vi kommer väl förberedda inför seriestarten i oktober, säger Jan-Ove Karlsson.

Mer läsning

Annons