Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag har alltid drömt om att få vara med och påverka”

Moderaterna i Hallsbergs kommun har sin lista klar inför höstens val.
I topp finns tre veteraner med oppositionsrådet Ewa Unevik på första plats. På fjärde plats finns nykomlingen Arazu Bayazidi.

Annons
Arazu Bayazidi gick med i Moderaterna för två år sedan. Nu står hon på fjärde plats på partiets lista i valet till fullmäktige.BILD: STEFAN IGNELL

– Jag har vuxit upp med politik, både i mitt gamla hemland och här i Sverige, berättar hon.

Arazu Bayazidi är 24 år och kommer ursprungligen från Kurdistan.

– Jag har alltid varit intresserad av politik. När jag var 15 år bestämde jag mig för att bli aktiv. Jag lyssnade på olika partier. Jag visste att jag var liberal i grunden, men visste inte så mycket om de olika partierna. Till slut bestämde jag mig för att Moderaterna passade mig bäst. Jag gick med i partiet för två år sedan.

Nu finns hon med på valsedlarna till såväl riksdag som kommun och landsting.

Med en fjärde plats på kommunlistan har hon mycket stora chanser att få en plats i fullmäktige. Moderaterna har i dag sex mandat.

Man kan alltså säga att du har gjort en snabb karriär?– Ja, det gäller att visa att man vill. Jag är beredd att satsa. Man kan inte bara sitta hemma. Jag har alltid drömt om att få vara med och påverka. Och jag har fått uppmuntran och blivit pushad av flera äldre partikamrater.

Läs mer och se hela listan i tisdagens NA.

Stefan Ignell

Mer läsning

Annons